DAT vinder kontrakt på indenrigsflyvning i Italien

Ambitionen om at skulle flyve indenrigsruter i Italien bliver nu en realitet for Danish Air Transport, DAT.

Kontrakten om at flyve statssubsidierede ruter i den syditalienske provins de næste tre år er faldet på plads.

Det skriver CH Aviation med henvisning til den statslige luftfartsmyndighed ENAC, L’Ente Nazionale per l’Aviazione Civile, som i en meddelelse erklærer DAT for vinder af udbuddet.

Den samlede værdi af kontrakten er 38,6 millioner euro, svarende til små 288 millioner kroner.

Kontrakt skal løftes af nyt selskab

Kontrakten drejer sig om betjening af ruter fra Lampedusa til Catania og Palermo samt ruter fra Pantelleria til Palermo, Trapani og Catania i det sydlige Italien.

Ruterne flyves i dag af Mistral Air. DAT overtager ruterne 1. juli 2018

Administrerende direktør og stifter af DAT, Jesper Rungholm, har tidligere fortalt til Luftfart.nu, at DAT som et led i at løfte forpligtigelserne i den ny kontrakt vil stifte et nyt selskab i Italien.

De italienske myndigheder kræver, at mindst en af de kabineansatte på flyene taler italiensk. Det efterkommes ifølge Rungholm ved at stifte et lokalt selskab, som skal stå for en række nyansættelser i Italien.

Lover ansættelser på ordnede vilkår

Ansættelserne vil blive indgået på lokale vilkår med social sikring i Italien, fastslog DAT-direktøren 6. april i et interview med Luftfart.nu:

»Det er 100 procent klokkeklart, vi ønsker at følge reglerne, det tror vi, er den bedste fremgangsmåde,« sagde Rungholm og tilføjede:

»Og hvis de ansatte ønsker at få en overenskomst, så er vi naturligvis klar på at forhandle en sådan med dem. Det er helt ubetinget.«

To ATR-fly samt en række ansatte fra DAT’s afdeling i Litauen skal stationeres i Italien i forbindelse med den nye kontrakt. Dertil vil et ATR-fly fra Danmark med dansk personale træde til i højsæsonen i sommermånederne.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev