British Airways-ejer spekulerer i køb af Norwegian

Torsdag formiddag erfarede Bloomberg, at ejeren af British Airways og spanske Iberia, IAG, overvejer at lægge et bud på Norwegian.

Kort efter førte spekulationerne til, at IAG udsendte en meddelelse, hvori selskabet bekræfter, at man betragter det norsk-stiftede lavprisflyselskab som en attraktiv investering.

IAG har på denne baggrund købt 4,61 procent af aktierne i Norwegian. Investeringen har til formål at etablere grundlaget for en dialog med Norwegian, herunder om muligheden for et fuldt tilbud på selskabet.

En sådan dialog har endnu ikke fundet sted, ligesom der heller ikke er truffet beslutning om at lægge et bud, det i IAG’s meddelelse.

Økonomisk trængt luftfartsselskab

Norwegian har senest måttet lægge regnskabsåret 2017 bag sig med et samlet underskud på over næsten tre milliarder norske kroner.

Underskuddet skabets blandt andet som følge af, at det norske finanstilsyn underkendte Norwegians ændrede regnskabsprincipper, hvilket selskabet siden valgte at følge.

I marts fulgte en omfattende aktieemission på 1,3 milliarder norske kroner, svarende til knap en milliard danske kroner, der skulle rette op på økonomien i det økonomisk trængte selskab.

Foruden British Airways og Iberia ejer IAG, der står for International Airline Group, også Aer Lingus og lavprisflyselskabet Vueling.

Ifølge Business.dk har IAG har en markedsværdi på 12,4 milliarder britiske pund – svarende til 105 milliarder danske kroner.

Tilsvarende er Norwegians børsværdi steget til 8,2 milliarder norske kroner, svarende til 6,3 milliarder danske kroner, efter at opkøbsrygterne gav selskabets aktie luft under vingerne.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev