Air Greenland vinder kontrakt på redningstjeneste

Det nationale grønlandske luftfartsselskab, Air Greenland, har vundet udbuddet om at flyve redningshelikoptere for Forsvaret i Grønland.

Air Greenland bød i konkurrence med to andre kandidater. Forsvaret har dog vurderet, at Air Greenland leverede den bedste kombination af kvalitet og pris.

»På baggrund af evalueringen er valget faldet på Air Greenland A/S, der har afgivet et tilbud, som både opfylder kravene til kvaliteten og samtidig ligger inden for den økonomiske ramme på ca. 100 millioner kroner for de to år,« siger oberst Peter Henrik Fausing fra Værnsfælles Forsvarskommando, der har leddet udbuddet.

Prisen har vægtet 60 procent og kvaliteten 40 procent.

Rutineret vinder

Opgaven med at flyve redningshelikoptere for Forsvaret i Grønland er ingen lunde ny for Air Greenland. Selskabet løser allerede i dag opgaven for Forsvaret med et helikopterberedskab i henholdsvis Kangerlussuaq og Qaqortoq.

Der skal derfor gå et stort skulderklap til vores piloter, hoist-operatører og mekanikere, som dagligt sikrer kvaliteten af SAR-operationenJacob Nitter Sørensen, administrerende direktør, Air Greenland

Den nye kontrakt vil blive løst efter samme skabelon som i dag, oplyser Air Greenland.

SAR-operationen i dag omfatter en Sikorsky S-61 helikopter stationeret i Kangerlussuaq og en Bell 212 stationeret i Qaqortoq.

Stort skulderklap til de ansatte

Til operationen har Air Greenland dedikeret otte piloter foruden mekanikere og hoist-operatører, som er dem, der blandt andet betjener op- og nedfiring fra helikopteren.

»Det er en rigtig glædelig nyhed. I 2019 og 2020 vil SAR-beredskabet opereres som i dag. Det er et arktisk SAR-beredskab af høj kvalitet, som er udviklet til Grønland baseret på årelang erfaring,« siger Jacob Nitter Sørensen i en meddelelse fra Air Greenland og tilføjer:

»Der skal derfor gå et stort skulderklap til vores piloter, hoist-operatører og mekanikere, som dagligt sikrer kvaliteten af SAR-operationen.«

Ud over den to-årige periode fra 2019-2020 havde Forsvaret også udbudt helikopterberedskabet i Grønland for perioden 2021-2025.

Men da alle indkomne tilbud oversteg den økonomiske ramme for kontrakten væsentligt, har VFK besluttet at aflyse udbuddet i denne omgang,« skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev