Air Greenland stiller krav til arbejdsvilkår hos leverandør efter afsløringer

For en måned siden kunne redaktionen i en række artikler afsløre, hvordan de ansatte hos luftfartsselskabet Hi Fly hverken fik løn under sygdom, risikerede at blive fyret med dags varsel og blot fik 3.800 kroner i månedsløn.

Hi Fly bruges blandt andet som underleverandør af Air Greenland, hvor selskabet senest har fløjet på ruten København-Kangerlussuaq gennem mere end en måned i vinteren 2018.

I forbindelse med afsløringerne fortalte Air Greenland, at man ikke stiller krav om ansættelsesvilkårene for de ansatte hos en underleverandør.

Stiller krav til ansættelsesvilkår i Hi Fly

Nu godt en måned efter afsløringerne, fortæller Air Greenlands administrerende direktør, Jakob Nitter Sørensen, imidlertid til KNR, at man har gjort det klart over for Hi Fly, hvordan selskabet bør behandle sine ansatte:

»Fremadrettet når vi skriver kontrakt med Hi Fly, så forpligter de sig til, at de mennesker, de har ansat, og de mennesker, der flyver for os, de er ansat på nogle arbejdsvilkår, der dels overholder lovgivningen, men at de også er ansat på nogle vilkår, som svarer til de lønniveauer og branchestandarder, der er på de baser, hvor de er ansat,« siger Jakob Nitter Sørensen til KNR.

Ifølge KNR kræver Air Greenland i den nye aftale at de ansatte har permanente kontrakter, hvor de ikke selv skal betale pension, sygepenge og forsikringer som en selvstændig konsulent.

Hi Fly skal flyve for Air Greenland igen til sommer.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev