Afløser på danske Primera-ruter i økonomiske uføre

Litauiske Small Planet Airlines måtte for godt en måned siden sende sit tyske og siden også polske datterselskab ud i en rekonstruktion. Nu har moderselskabet lidt samme skæbne.

I en meddelelse på selskabets hjemmeside står der, at Small Planet Airlines UAB indleder vinteren med ændringer, idet selskabet har anmodet om rekonstruktion ifølge litauisk lovgivning.

Small Planet Airlines oplyser, at man på trods af »succesfuld og profitabel« drift, er det et »vitalt skridt« for selskabet at slippe ud af de økonomiske konsekvenser, som situationen i selskabets tyske og polske datterselskaber medfører.

Skal flyve i for dansk rejsearrangør

Netop Small Planet Airlines er af danske Bravo Tours udset som et af flere selskaber, der skal flyve for rejsearrangøren på danske ruter, efter koncernens eget luftfartsselskab Primera Air gik konkurs 1. oktober 2018.

Administrerende direktør Peder Hornshøj siger i en kort kommenter til CHECK-IN.dk:

»Der er ingen økonomiske problemer i selskabet, men de gør det for at få setuppet til at hænge sammen. Der er ikke nogen forandringer i trafikken. Der er nogle tekniske ting, der skal på plads rent papirmæssigt,« forklarer Peder Hornshøj til CHECK-IN.dk.

Under rekonstruktion trods overskud

Small Planet Airlines understreger ifølge meddelelsen på selskabets hjemmeside, at driften af flyvninger fortsætter trods den økonomiske situation, og at der i øvrigt er stor forskel på situationen i det litauiske selskab og selskaberne i Polen og Tyskland.

»Vi forventer at vores operationelle profit vil nå 3,4 millioner euro i 2018. Imidlertid vil gælden, der akkumuleres på grund af situationen i Polen og Tyskland, være større end fortjenesten,« siger Kristijonas Kaikaris, der er administrerende direktør for Small planet Airlines i Litauen, der fra vintersæsonen vil have et fly placeret i Billund Lufthavn.

Small Planet Airlines i Polen og Tyskland er under rekonstruktion som følge af en fejlslagen vækststrategi og stigende omkostninger. Her er det afgørende, at der findes nye investorer, oplyser moderselskabet, som derimod skal være i stand til at flyve videre uden ekstern finansiering.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev