67 LOT-medarbejdere fyret efter strejke

LOT Polish Airlines – det nationale polske luftfartsselskab – har fyret 67 medarbejdere efter arbejdsnedlæggelser, der har varet siden mandag.

Det skriver Reuters.

Personalet i LOT, der er organiseret i fagforeninger, strejker i protest for bedre arbejdsvilkår og imod selskabets indførelse af ansættelser på kontrakter som selvstændige.

»Det er mobning af de ansatte,« siger Karol Sadowski, advokat for piloterne og de kabineansattes fagforeninger. Afskedigelserne er i hans optik ulovlige.

Virksomheden har fejlet at imødekomme det strejkende personale på tilstrækkelig vis, påpeger Karol Sadowski ifølge Reuters.

Fra ledelsen hedder det derimod, at afskedigelserne er på linje med gældende lovgivning og kalder handlingerne for »triste, men nødvendige.«

Kontrakter fjerner rettigheder

Netop Polen er omdrejningspunkt for en række tilbageslag for ansatte i Europæisk luftfart.

Tidligere på året obstruerede Ryanair en nystartet polsk fagforening blandt medarbejderne, ved at tvinge dem over på kontakter som selvstændige.

Sådanne kontrakter fratager medarbejderne beskyttelse og rettigheder for lønmodtagere, men også retten til at stå organiseret i en fagforening.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev