3F’ere i Esbjerg og Bornholm lufthavne udtaget til strejke

Hvis den varslede storkonflikt blandt de offentligt ansatte bliver en realitet om 28 dage, rammes lufthavnene i både Esbjerg og på Bornholm.

Ifølge Fagbladet 3F er de statsansatte ved Bornholms Lufthavn udtaget til konflikt.

Men også de kommunalt ansatte specialarbejdere i hele Esbjerg Kommune er udtaget til konflikt. Dette berører den kommunalt ejede og drevne lufthavn i Esbjerg Kommune, oplyser Hanne Gram, forhandlingssekretær i 3F’s offentlige gruppe, til Luftfart.

Ønsker ikke konflikt, men overenskomst

»3F har udtaget specialarbejderne i hele Esbjerg Kommune, herved rammes Esbjerg lufthavn. Derudover har 3F også udtaget de statsansatte specialarbejdere ved Bornholms lufthavn, men andre lufthavne berøres ikke,« siger Hanne Gram og tilføjer:

»3F ønsker ikke konflikt, men en overenskomst, som sikre vores medlemmer.«

Ifølge Fagbladet 3F er der udtaget mellem 10 og 15 procent af de offentlige 3F-medlemmer til strejken. Sådan har alle de forbund, der har offentligt ansatte, gjort.

Arbejdstagerne har varslet konflikt, efter at overenskomstforhandlingerne for mere end 750.000 offentligt ansatte i kommuner, stat og regioner brød endelig sammen slut februar.

Stat varsler lockout af ansatte

Onsdag formiddag varslede statens chefforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V), lockout af samtlige statslige ansatte – herunder de statsansatte ved Bornholms Lufthavn.

Lockouten, der vil omfatte 120.000 ansatte i staten, kan træde i kraft den 10. april. Det er 6 dage efter, at de faglige organisationers strejker kan begynde, skriver DR.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev