100 procent opbakning til ny overenskomst for personalet i Air Nostrum

Aftalen mellem FPU og den spanske SAS-leverandør Air Nostrum er blevet hilst varmt velkommen blandt medarbejderne i selskabet.

En netop afsluttet afstemning om overenskomsten vidner om 100 procent positive tilkendegivelser.

»Jeg er meget glad for, at medlemmerne i Air Nostrum nu får sikret deres løn- og arbejdsvilkår i en aftale, som er forhandlet på plads mellem FPU og virksomheden. Det er en aftale, som indebærer substantielle vilkårsforbedringer for alle vores medlemmer i selskabet,« siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Han har stået for at forhandle aftalen på plads på vegne af medlemmerne.

FPU har sikret aftaler for alle SAS-leverandører i Danmark

Forhandlingerne har fundet sted i dels i København og dels Valencia, Spanien, hvor Air Nostrum har sit hovedkontor. Den sidste del af forhandlingerne foregik med maratonforhandlinger i Valencia, hvor man endte med den aftale, som medlemmerne nu har sendt en opadvendt tommelfinger.

Air Nostrum er den seneste af en række underleverandører til SAS, som FPU aktivt har sørget for at overenskomstdække. Således har både CityJet, Nordica og nu senest Air Nostrum fundet vej til Danmark med danske baser og danske ansatte.

»Vi overenskomstdækker først og fremmest, fordi medarbejderne har lige så meget ret til ordnede vilkår, som det selskab, de flyver på vegne af. Men det handler også om at beskytte branchen. Får en først lov at køre på frihjul og diktere ansættelser efter arbejdsgivers behov, så smuldrer det hele,« påpeger FPU-næstformanden.

Air Nostrum er storleverandør til spanske Iberia, men flyver derforuden med to 90-sæders CRJ900 fly for SAS. De to fly operer til sammen på godt en tredjedel af SAS’ regionale ruter.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev