Tyske luftfartsansatte strejker: Frygter nyt kaos i luftfart til sommer

Den tyske fagforening Verdi har i dag igangsat en strejke i syv tyske lufthavne. Fagforeningens medlemmer inden for luftfartssikkerhed, groundhandling og offentlige tjenester strejker. 

Der vil være aflysninger i følgende lufthavne: Frankfurt, München, Stuttgart, Hamborg, Dortmund, Hannover og Bremen

Verdi oplyser, at de kæmper for bedre løn til deres medlemmer. Foreningen mener, at det kaos, som opstod i lufthavne over hele Europa sidste sommer på grund af personalemangel, kan gentage sig denne sommer.

“Selskaberne øgede ikke deres personale nok efter corona-krisen. For de kolleger, der blev, betød det, at de blev konfronteret med vrede passagerer på daglig basis og ugers overarbejde. For mange af dem var lønnen lige over mindstelønnen. Disse scenarier kan gentages til sommer, fordi der stadig ikke er nok kolleger. Mange er migreret til sektorer, hvor lønnen er bedre. Kun med en god løn vil disse mennesker vende tilbage til deres gamle job,” skriver Verdi i en opdatering på sin Facebook-side.

Ifølge Verdi har arbejdsgiverne tilbudt en lønstigning på 4,1 % fra 1. oktober 2023 med en løbetid på 27 måneder, mens Verdi kræver 10,5 procent mere i løn til de luftfartsansatte.

Parterne mødes til en tredje forhandlingsrunde den 7. marts 2023.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev