Small Planet Airlines mister driftslicens og aflyser flyvninger

Efter et par måneders offentligt kendskab til økonomiske problemer i det litauiske luftfartsselskab Small Planet Airliens, har selskabet meddelt sine kunder, at man indstiller flyvningerne.

Danske Bravo Tours, der har satset stort på Small Planet Airlines i denne vinter, fik i går besked om, at selskabet ikke længere kan flyve for den danske rejsearrangør.

»De har meddelt os, at de ikke kan flyve for os længere grundet økonomiske årsager,« siger Peter Hornshøj til Luftfart.nu, der tror at selskabet helt har “lukket butikken”.

Også Apollo, der har brugt Small Planet Airlines, har fået besked om, at Small Planet Airlines sætter flyene på jorden, oplyser selskabets kommunikationschef Glenn Bisgaard til redaktionen.

Suspenderet driftstilladelse

Foreløbigt er selskabet selv tavs om situationen på sin hjemmeside, ligesom det ikke har været muligt at få en kommentar.

Ifølge mediet The Baltic Course, der citerer LETA/BNS, skal de litauiske luftfartsmyndigheder have suspenderet selskabets driftstilladelse med effekt dags dato.

Driftschef for Small Planet Airlines, Simonas Bartkus, oplyste, at selskabet onsdag ved retten i Vilnius selskabets anmodning om rekonstruktion.

Selskabet har ikke kunnet føre tilstrækkeligt bevis for, at man har fundet den fornødne kapital i form af en ny investor til selskabet.

Fly sendes til opbevaring

Situationen i Small Planet Airlines har medført, at det fly (LY-SPJ), Small Planet Airlines har haft stående i Billund Lufthavn i tjeneste for Bravo Tours, i de tidlige morgentimer forlod den vestdanske lufthavn uden passerer med kurs mod Tarbes–Lourdes–Pyrénées Airport i Frankrig. Lufthavnen huser blandt andet en virksomhed med speciale i flyopbevaring.

Foreløbigt er yderligere et Small Planet Airlines fly (LY-SPJ) sendt fra Vilnius til samme lufthavn.

Hos Bravo Tours har man foreløbigt fået DAT til at flyve dagens tur til La Palma med datterselskabet DOT via København, imens SmartLynx Airlines vil bistå Bravo Tours med at gennemføre sit charterprogram over weekenden.

Over vinteren, hvor Small Planet Airlines stod til at flyve fem dage om ugen i 20 uger har Bravo Tours indgået en aftale med tjekkiske Travel Service.

260 piloter har haft Small Planet Airlines som deres arbejdsplads, imens det ikke har været muligt at få oplyst den samlede størrelse på medarbejderstaben.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev