SAS taber 1,8 milliarder i første kvartal: “Virkelig svage tal”

SAS har tabt ca. 1,8 mia. kroner i årets første kvartal, der løber fra november til februar. I denne periode havde SAS 4,5 millioner passagerer sammenlignet med 3 millioner passagerer i samme periode året før. Denne periode var dog stærkt præget af corona-restriktioner.

På grund af vores normale sæsonudsving er vintersæsonen langsommere og med relativt lavere passagertal. Økonomisk usikkerhed med stigende renter og inflation vil sandsynligvis påvirke rejsebranchen fremover, men den generelle underliggende efterspørgsel på rejser er stadig sund og vil fortsætte,” skriver SAS’ topchef, Anko van der Werff, i en kommentar til regnskabet.

Til Ritzau/Berlingske udtaler aktieanalytiker Jacob Pedersen, at SAS har præsenteret “virkelig svage tal.”

“Man tænker jo, at SAS tjener flere penge, når deres passagertal stiger med næsten 50 procent, men det gør selskabet altså ikke,” siger Jacob Pedersen.

SAS vil i sommersæsonen have cirka 5.000 ugentlige flyvninger til omkring 100 destinationer.

“Vi forbereder os fortsat på en travl sommersæson i 2023. Vi forbereder lanceringen af ​​vores 20 nye ruter i sommersæsonen og fortsætter processen med betydelige rekrutteringer og genansættelser for at imødekomme den forventede stigning i fremtidig efterspørgsel,” skriver Anko van der Werff.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev