Så mange passagerer forventer CPH i vinterferien

Vinterferien står for døren, og Københavns Lufthavn forventer omkring 1,1 million passagerer de to kommende uger.

“Der er fuldt tryk på rejseglæden, hvad enten det er ski- eller solferie. Vi forventer flere end 1 million rejsende i vinterferieperioden, hvilket er omkring 10 procent flere end sidste år. Det er det højeste antal rejsende i vinterferien siden corona. Vi glæder os til at tage mod de mange passagerer og sende dem godt afsted”, siger Lise Agerley Kürstein, Kommunikations- og Pressechef i Københavns Lufthavn.

I denne weekend skal 200.000 passagerer gennem lufthavnen. De mest populære skiferielande med fly fra København er Schweiz, Italien og Østrig. Spanien er det mest besøgte solrejsemål i Europa, mens Thailand er favoritten uden for Europa.

Ombygning i gang

Københavns Lufthavn vil i den kommende tid være under forandring. Terminalområdet mellem Gates B og C bliver udvidet, så der i fremtiden bliver mere plads til de rejsende men også flere butikker, spisesteder og en større bagageudlevering.

“Mens byggeriet er i gang, vil en del af shoppingcenteret være lukket af, men vi sørger for at byggeriet medfører så få gener for passagererne som muligt. Vi arbejder hele tiden på at gøre oplevelsen for de mange passagerer, der rejser gennem lufthavnen endnu bedre. Som en del af ombygningen er der åbnet et nyt indbydende område med spisesteder mellem gates B og C, hvor man kan få alt fra smørrebrød, sandwich og burgers til kaffe, kage og juice”, siger Lise Agerley Kürstein.

Dele af det nye terminalområde vil stå klar i 2026, mens det endelige byggeri er færdigt i 2028.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev