Norwegian sætter passagerrekord, mens SAS-trafiktal er stærkt påvirkede af strejke

Norwegian oplevede i juli måned det højeste passagertal siden pandemiens start, mens SAS havde en million færre rejsende end det norske lavprisselskab.

Norwegian havde i juli måned 2,2 millioner passagerer, hvilket er selskabets højeste antal siden før pandemien. SAS, der i 15 dage var ramt af pilotstrejke, havde 1,2 millioner passagerer. Det viser trafiktal, som de to flyselskaber har offentliggjort.

“Det har været en god sommer for Norwegian. Vi havde den højeste belægningsgrad i mange år i juli, og vi gennemførte tæt på alle flyvninger til trods for mange og store udfordringer for flytrafikken i Europa,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegians belægningsgrad var 94,5 procent i juli, og selskabet havde i gennemsnit 70 fly i drift. 99,7 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført.

“Jeg er meget imponeret over mine kolleger og deres engagement for kunderne. Det har været helt afgørende for, at vi har kunnet levere så gode resultater denne sommer,” siger Geir Karlsen.

Færre passagerer i juli end i juni

SAS måtte under strejken aflyse 3.700 fly og 380.000 passagerer blev påvirket. Passagertallet for juli måned var 32 procent lavere end måneden inden.

“Vi beklager dybt over for vores kunder, der blev ramt af strejken i juli. Vi er glade for, at driften er vendt tilbage til normalitet igen, så vi kan begynde at genvinde vores kunders tillid,” siger Anko van der Werff, administrerende direktør i SAS, i en pressemeddelelse.

SAS’ belægningsgrad i juli måned var 83,1 procent, hvilket var en forbedring på 21 procentpoint i forhold til juli måned sidste år.

“Vi fortsætter også med at eksekvere vores omstruktureringsplan, SAS FORWARD. Vi søgte om Chapter 11-beskyttelse i USA den 5. juli for at accelerere transformationsprocessen, der vil føre til et finansielt stabilt flyselskab, som kan levere den service, vores kunder forventer,” siger Anko van der Werff.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev