Norwegian havde 1,1 millioner passagerer i januar

I januar havde Norwegian Air Shuttle 1.138.621 passagerer, mens Widerøe havde 246.326. Det betyder, at Norwegian-koncernen i alt havde 1.384.947 passagerer.

Norwegian Air Shuttle øgede belægningsgraden til 83,1 procent i januar – en stigning på fem procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år, mens passagertallet var en anelse højere end i 2023, hvor 1,131,474 rejste med Norwegian.

I januar havde Norwegian i gennemsnit 63 fly i drift, og 99 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt på andelen af afgange, der kommer afsted inden for 15 minutter efter normal tid, lå på 76,7 procent og var stærkt påvirket af de mange vinterstorme i Norden.

“Det udfordrende vejr med mange vinterstorme har haft en betydelig indvirkning på driften i denne måned. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle mine kolleger, som arbejder utrætteligt for at sikre, at passagererne kommer afsted og ankommer til deres destinationer så effektivt som muligt,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I december meddelte de norske konkurrencemyndigheder, at Norwegian havde fået tilladelse til at købe Widerøe, og transaktionen blev gennemført den 12. januar.

“Det er første gang, vi inkluderer Widerøes trafiktal, og samlet set havde Norwegian og Widerøe tæt på 1,4 millioner passagerer i årets første måned. For Norwegian er det meget positivt, at belægningsgraden steg med fem procentpoint sammenlignet med januar sidste år. Efterspørgslen på stranddestinationer ligger fortsat i den høje ende af vores forventninger, og mange af vores kunder vælger det varmere middelhavsvejr,” siger Geir Karlsen.

Der er igangsat flere projekter, der skal gøre det så smidigt som muligt at rejse med Widerøe og Norwegian. Herunder blandt andet ground handling, hvor Norwegian nu bruger Widerøe Ground Handling i flere lufthavne i Norge.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev