Norwegian henter tre milliarder i ny aktieemission

Norwegian har meddelt fondsbørsen, at selskabet styrker egenkapitalen med 3 milliarder norske kroner gennem en fuldt garanteret fortegningsemission.

Baggrunden for aktieemissionen bunder i et behov for at styrke selskabets økonomiske situation.

Luftfartsselskabet har i forbindelse med fondsbørsmeddelelsen præsenteret det foreløbige årsresultat for 2018, hvor underskuddet beløber sig til cirka 2,5 milliarder norske kroner og en egenkapital på 1,7 milliard norske kroner.

Ifølge mediet E24 er det et krav i de lån, Norwegian har optaget, at selskabet har en bogført egenkapital på mindst 1,5 milliarder norske kroner.

Norwegian oplyser, at den norske shipping-rigmand John Frederiksen bliver ny storaktionær i luftfartsselskabet Norwegian gennem selskabet Sterna Finance.

Derforuden er også Norwegians bestyrelsesformand Bjørn Halvor Kise klar til købe en del af de nye aktier. Det samme gælder for administrerende direktør Bjørn Kjos.

Topchef: Nu skal vi høste, hvad vi har sået

Aktieemissionen har ifølge koncerndirektør, Bjørn Kjos, ikke kunnet ske før, da selskabet har været i dialog med flere interessenter.

24. januar 2019 meddelte International Airlines Group, IAG, at koncernens interesse i Norwegian var lagt på hylden. Selskabet, der blandt andet ejer British Airways, købte 12. april 2018 4,61 pct. af aktierne i Norwegian, men henblik på en mulig overtagelse af hele selskabet.

»I korte træk styrker vi Norweigans finansielle situation, og vi er nu godt rustede til fremtiden. Vi har sået og nu skal vi høste,« siger Bjørn Kjos til NRK, men en henvisning til Norweigans strategiske skifte fra vækst til rentabilitet.

Skal hente 2 milliarder på besparelser

Norwegian har senest været ude med meddelelsen om, at en række baser bliver lukket. Lukningerne sker i spareplan på 2 milliarder norske kroner.

En beslutning som berører mindst 800 medarbejdere. Derudover skal selskabet også have præsenteret personalet for potentialet i besparelser hentet via lønnedgang.

Det er under et år siden Norwegian sidst var ude med hatten i hånden for at skaffe fornyet kapital.

Den endelige godkendelse af aktieemissionen forventes godkendt på en generalforsamling 19. februar 2019.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev