Kun 10-20 procent af Lufthansas afgange vil blive gennemført onsdag

Fagforeningen Verdi har opfordret groundpersonale hos Deutsche Lufthansa AG, Lufthansa Technik, Lufthansa Cargo og andre virksomheder til at gå på en 27-timers strejke onsdag og torsdag (7.-8. februar 2024).

“På grund af strejken antager vi i øjeblikket, at omkring 10 til 20 procent af Lufthansas flyprogram vil være muligt den 7. februar. Passagerer, der påvirkes af flyaflysninger som følge af Verdi-strejken, vil blive informeret via e-mail eller via Lufthansa-appen. Vi beklager ulejligheden for vores gæster,” skriver Lufthansa på sin hjemmeside.

Verdi kræver en lønstigning på 12,5% for 25.000 lønmodtagere eller mindst 500 euro mere pr. måned over en periode på tolv måneder, samt en engangsbetaling på 3.000 euro for at modvirke inflationen. Det skriver Reuters.

“Lufthansa har under pandemien reduceret personalet for meget. På trods af rekordoverskud nægter koncernen nu at investere tilstrækkeligt i personale og dermed sikre en smidig lufttrafik. Resultatet: daglige forsinkelser og flyaflysninger,” skriver Verdi på sin Facebook-side.

✈️ Wir rufen am Mittwoch, 7. Februar, unsere Kolleg*innen vom Bodenpersonal der Lufthansa dazu auf, ihre Arbeit…

Slået op af ver.diMandag den 5. februar 2024

“Arbejdsgivernes tilbud indebærer f.eks. i det første år en gennemsnitlig stigning på mindre end 2 procent. Medarbejdere uden for Lufthansa Technik skal modtage en lavere inflationsudligningsbonus. Dette er utilstrækkeligt og er designet til at opdele og sætte arbejdstagerne op imod hinanden. Trods opfordringer var arbejdsgiverne ikke villige til at forbedre deres tilbud. Dermed har Lufthansa fremprovokeret denne strejke og bærer ansvaret herfor.”

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev