Flyvninger fra CPH til USA overstiger niveauet fra før corona-krisen

Der er et stigende antal passagerer på de interkontinentale ruter mellem Københavns Lufthavn og USA. Antallet af passagerer på de direkte ruter mellem København og USA er 12 procent højere i første kvartal end året inden pandemien brød ud.

”Vi er meget tilfredse med, at både flyselskaber og passagerer vælger Københavns Lufthavn til, og særligt de lange ruter klarer sig flot. Faktisk er vi over niveauet for 2019 på ruter til og fra Nordamerika,” siger Christian Poulsen, direktør i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn oplever også fremgang i antallet af transferpassagerer, der ankommer til lufthavnen. I første kvartal var 1,1 million transferpassagerer forbi Københavns Lufthavn. Det er 15 procent flere end sidste år.

”Transferpassagerer er et væsentligt element af vores strategi om at være det største trafikknudepunkt i Nordeuropa, hvor flyselskaberne samler deres langdistancepassagerer fra Skandinavien og Nordeuropa i Københavns Lufthavn og flyver ud herfra. Vi forventer 5,5 millioner transferpassagerer i lufthavnen i år mod 4,8 millioner sidste år,” siger Christian Poulsen.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev