CPH-direktør: Værste scenarie ved grønt brændstof er forskellige standarder

Den nye topchef for Københavns Lufthavn, Christian Poulsen, varsler om en omfattende ombygning for at imødekomme de kommende fly, der drives af el eller grønne brændstoffer.

I et interview med Berlingske påpeger Christian Poulsen, at dette vil være en betydelig udfordring, og at det er vigtigt at etablere fælles standarder for at håndtere forskellige typer brændstoffer.

“Det værste scenarium for os er, hvis der ikke kommer fælles standarder. Skal fem procent af flyene have en type brændstof og andre fem procent noget andet, bliver det et problem for os,” siger Christian Poulsen.

Dette kræver en historisk investering og omstrukturering af lufthavnens infrastruktur. Målet er at gøre Københavns Lufthavn klar til at betjene mere miljøvenlige flytyper og gå foran i Danmarks grønne luftfartsambitioner.

“Det er en kæmpeudfordring, som ikke har været en del af en lufthavns bekymringer indtil nu. Men vi er nødt til meget snart at tænke på, at vores infrastruktur skal se helt anderledes ud, hvis blot få procent af de nye fly kommer til København,” siger Christian Poulsen til Berlingske.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev